Τα βιβλία της Ειρήνης

Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι η συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων:

Τα βιβλία της Ειρήνης

Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι η συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων:

Τα βιβλία της Ειρήνης

Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι η συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων:

tsaxouridi-eirini-kleidi-apodoxi-vivlio

Το Κλειδί της Αποδοχής (Εκδόσεις iWrite)

Μαθαίνοντας να αλλάζουμε τους βαθύτερους φόβους μας σε ελευθερία

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται το ταξίδι του ανθρώπου στο άγνωστο. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό το άγνωστο είναι που φοβόμαστε όσο τίποτα. Γι’ αυτό στήνουμε τη ζωή μας γύρω από βεβαιότητες, προσδοκίες και κουτάκια που δύσκολα επιβεβαιώνονται. Αντί να αποφύγουμε τον πόνο, τελικά τον βιώνουμε ακόμα περισσότερο, δίχως μάλιστα να τον αποδεχόμαστε. Τέτοια οξύμωρα της ανθρώπινης φύσης πραγματεύεται αυτό το βιβλίο, χρησιμοποιώντας σύμβολα, αφηγήσεις και εικόνες.

Ο πόνος, η ροή, ο φόβος του θανάτου, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, τα όρια που βάζουμε, ο εγωισμός μας, η συγχώρεση του εαυτού μας και αυτό που υπάρχει πίσω από αυτά. Αυτό το άγνωστο, κάτι που προσπαθούμε να ξορκίσουμε και τελικά μας στοιχειώνει τη ζωή.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από εφτά αυτοτελείς ιστορίες που πραγματεύονται τα ανωτέρω ζητήματα, αλλά και από μία ιστορία μεγαλύτερης έκτασης που αποτελεί ένα βαθύ εσωτερικό, θεραπευτικό και υπαρξιακό ταξίδι.
Το ποτάμι της ζωής, Το δώρο του Σκοπού, Ο φάρος που δεν του άναβε κανείς το φως, Η πέτρα της συγχώρεσης, Η αιμορραγία της προσφοράς, Η πεταλούδα της αιωνιότητας και Η περιπλάνηση του Οδυσσέα στα παράθυρα του χρόνου, αποτελούν τις εφτά αυτοτελείς ιστορίες που θίγουν βαθιά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, κάνοντας τον αναγνώστη συνοδοιπόρο σε ένα ταξίδι όπου φωτίζονται εσωτερικά σκοτάδια μέσα από το φως της επίγνωσης.
Το ταξίδι της Αρετής στο άγνωστο αποτελεί την ιστορία μεγαλύτερης έκτασης που κλείνει αυτό το ταξίδι. Η ιστορία αυτή θίγει, μεταξύ άλλων, το μυστήριο της ανθρώπινης σύνδεσης, της αλληλεπίδρασης των δύο φύλων και τα εσωτερικά μας δεσμά που μπορούν να μας καταδικάσουν σε φαύλους κύκλους, μέσω των οποίων εκφυλίζουμε το μυστήριο της ένωσής μας με τους άλλους αντί να το ανυψώνουμε.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από κάθε άνθρωπο που επιθυµεί να κάνει ένα ταξίδι στο άγνωστο, µέσα από το οποίο θα γνωρίσει καλύτερα και θα αποδεχτεί την ύπαρξή του, καθώς επίσης θα καταλάβει καλύτερα τις εσωτερικές του αντιφάσεις. Επίσης, το βιβλίο αυτό µπορεί να αποτελέσει πολύτιµο εργαλείο για ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους και coaches που χρησιµοποιούν αφηγηµατικές προσεγγίσεις.

βιβλιο ειρηνη τσαχουριδη

Από το βύθισμα στην απογείωση (εκδόσεις οσελότος)

Σκεφτείτε με πόση δύναμη “βυθιζόμαστε”! Αν καταφέρουμε όλη αυτή τη δύναμη να την αξιοποιήσουμε, αντί να την αφήσουμε να μας απορροφήσει, τότε το βύθισμα θα έχει άλλη γεύση και θα μετατραπεί σ’ ένα ιδιότυπο ταξίδι μετασχηματισμού. Τότε είναι που το βύθισμα θα είναι η έναρξη ενός ταξιδιού απογείωσης!

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται ακριβώς σ’ αυτό! Στην αξιοποίηση της δύναμης της πτώσης και στο χτίσιμο της Ανθεκτικότητας μέσα από την αποδοχή, το βίωμα και την αξιοποίηση της δυναμικής των δυσάρεστων συμβάντων.

Είναι γραμμένο με τη μορφή συμβολικών ιστοριών και κρίσιμων ερωτήσεων-ασκήσεων-αναστοχασμών, που προτείνεται να κάνετε αφού διαβάσετε την κάθε ιστορία. Ο λόγος που είναι γραμμένο με συμβολική γλώσσα, είναι για να βιώσετε το νόημα των ιστοριών με έναν πιο διαδραστικό τρόπο. Αντί απλώς να σας δώσει μια σειρά από οδηγίες και προσταγές, προτιμά να σας κάνει συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι Θετικής Ψυχολογίας και αναπλαισίωσης, που θα ενισχύσει την αυτογνωσία σας και θα σας βοηθήσει να χτίσετε τη δική σας Ανθεκτικότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συμβολικές ιστορίες από το ταξίδι μου στο «Εγώ Είμαι» (εκδόσεις οσελότος)

Παίρνοντας αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να διαβάσεις επτά αυτοτελείς ιστορίες και να τις δεις ως τις ενδιαφέρουσες φανταστικές αφηγήσεις της συγγραφέως. Η άλλη είναι να δεις τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από τις ιστορίες και αποτελούν προϊόν της εσωτερικής αναζήτησης της συγγραφέως.

Προτείνω να επιλέξεις το δεύτερο!

Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να δεις βαθιά μέσα σου και να κάνεις ένα ταξίδι αυτογνωσίας αντικρίζοντας όψεις του εγωισμού σου, εμπόδια στην εσωτερική σου πορεία, αλλά και να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα αναφορικά με την εσωτερική σκλαβιά και απελευθέρωση…

Οι ιστορίες είναι συμβολικά γραμμένες. Πίσω από κάθε ήρωα, από κάθε αντικείμενο και από κάθε σκηνή προσπάθησε να δεις τι υπάρχει μέσα σου, τι συμβολίζει το καθετί για σένα…

Τότε είναι που θα δεις τι θέλει να πει η συγγραφέας και τι μας αφηγείται μέσα από τη δική της κατανόηση και το δικό της εσωτερικό ταξίδι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ιστοριες μαγικο βασιλειο ειρηνη τσαχουριδη

Ιστορίες από ένα μαγικό βασίλειο (εκδόσεις οσελότος)

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα βασίλειο συνέβησαν πολλά, γιατί το βασίλειο αυτό δεν ήταν όπως όλα τα άλλα, ήταν μαγικό! Υπήρχαν μαγικά αντικείμενα και μαγικά πλάσματα, ακόμη και αν οι κάτοικοι του βασιλείου δεν το γνώριζαν!

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τις ιστορίες των ηρώων του μαγικού αυτού βασιλείου, της πριγκίπισσας, ενός μικρού αγοριού, ενός κοριτσιού που είχε πολλές ευχές, της Ηλιάννας και της Βάιολα. Κάθε ιστορία έχει τη δική της μαγεία, αλλά και ένα ξεχωριστό νόημα.

Πίσω από την “ρεαλιστική” ανάγνωση υπάρχει κάτι βαθύτερο, μία συμβουλή, μία παραίνεση, μία απάντηση σε ένα πρόβλημα, όχι μόνο του ήρωα, αλλά ίσως και όλων μας…

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τις ιστορίες και τους αρέσει να ψάχνουν το “κρυμμένο” νόημα πίσω από αυτά που διαβάζουν! Απευθύνεται λοιπόν σε παιδιά, γονείς, παιδαγωγούς και σε όλους όσους αγαπούν τα “μαγικά ταξίδια”.

Καλή ανάγνωση και Καλό ταξίδι στο Μαγικό Βασίλειο! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

μαγεια Χριστουγεννα ειρηνη τσαχουριδη

Η μαγεία των Χριστουγέννων (και όχι μόνο) είναι… στα χέρια σου (εκδόσεις οσελότος)

Εφτά ιστορίες για τη μαγεία των Χριστουγέννων (και όχι μόνο)! Όλα ξεκίνησαν σε ένα χωριό κάποια Χριστούγεννα… Από αυτήν την ιστορία ξεκινούν και οι υπόλοιπες, αφού η ιστορία “τελειώνει” με ένα κορίτσι που πήρε έξι μαγικά αντικείμενα για να τα δώσει σε έξι διαφορετικούς ανθρώπους.

Στο βιβλίο αυτό θα δείτε τι απέγιναν τα έξι μαγικά αντικείμενα και τις μαγικές περιπέτειες των ανθρώπων που “έτυχε” να τα πάρουν! Έτσι, θα μάθετε για το μυστικό που άλλαξε τη ζωή του κοριτσιού που δεν θυμόταν τα Χριστούγεννα, για το παιδί που έμαθε όλη την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και για τον μικρό Βασίλη που πήρε στα χέρια του ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο που έκρυβε μία έκπληξη, καθώς και για την Αννίτα που με ένα ζευγάρι μαγικά γυαλιά είδε τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Μέσα από τις ιστορίες θα δείτε πως ίσως τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως δεν ήταν και το μαγικό φλουρί που “έτυχε” στη Βασιλική, αλλά και ότι ο χρόνος κυλά διαφορετικά όταν ζούμε την κάθε στιγμή, όπως συνέβη στον μικρό Γιαννάκη.

Θα διαπιστώσετε πως αυτές οι ιστορίες δεν μιλούν μονάχα για τα Χριστούγεννα αλλά κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα, μία δική μας ιστορία, ένα μονοπάτι στον εαυτό μας…

Γι’ αυτό άλλωστε το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους και αφορά τους λάτρεις των Χριστουγέννων, αλλά και όσους απλώς αγαπούν τα μαγικά ταξίδια… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πέτυχε τους στόχους σου… Ζήσε τη ζωή σου με μεγαλύτερο
βάθος & νόημα…! «Γεύσου» την καθημερινότητα!

Πέτυχε τους στόχους σου… Ζήσε τη ζωή σου με μεγαλύτερο βάθος & νόημα…! «Γεύσου» την καθημερινότητα!

Πέτυχε τους στόχους σου… Ζήσε τη ζωή σου με μεγαλύτερο βάθος & νόημα…! «Γεύσου» την καθημερινότητα!